Novinka: TheraGun kurz

Terapeutické využitie TheraGunu

Kurz „Terapeutické využitie TheraGunu“ vznikol pod záštitou svetovo uznávanej značky TheraGun. Koncepcia TheraGunu predstavuje ucelenú metodiku využitia perkusívnej terapie v klinickom či športovom prostredí. Kurz je koncipovaný ako jednodenný s dĺžkou výuky 8 hodín, pričom program je rozdelený na dve časti. V prvej časti kurzu sa účastníci zoznámia s teóriou fasciálnych tkanív, s obecnými i fyzikálnymi princípmi konceptu TheraGun a tiež s mechanickými aj neurologickými fenoménmi spojenými s perkusívnou terapiou. Druhá časť kurzu je venovaná integrácií TheraGunu v rámci klinickej či športovo zameranej terapii. Absolventi kurzu sú schopní plne a samostatne pracovať s TheraGunom a dokážu pozitívne ovplyvňovať liečbu celej škály diagnóz – neurologických, ortopedických či funkčných porúch musculoskeletálneho aparátu. Kurz je vhodný pre lekárov, fyzioterapeutov, trénerov a tiež pre manuálnych terapeutov.

 

Odbornosť kurzu garantujú Vladislav Prokůpek a Radek Šťastný, ktorí sú jedinými certifikovanými lektormi v CZ/SK, preškolenými osobne pánom Dr. Jasonem Werslandem (USA) – zakladateľ metódy perkusívnej terapie v rámci konceptu TheraGun. Každý úspešný absolvent kurzu obdrží certifikáciu o absolvovaní kurzu.

15.jún 2019 (NOVO VYPÍSANY)

Lektori:
Radek Šťastný a Vladislav Prokůpek
VPRŠ_foto

 

V súčasnej dobe obidvaja páni stále študujú obor fyzioterapie na UJEP v Ústí nad Labem.

Behom štúdia aktívne spolupracujú s Laboratóriom pre štúdium pohybu FZS UJEP. V odbore fyzioterapia svoje vzdelanie nad rámec osnov výuky zameriavajú na klinickú medicínu v športovej praxi. Viac ako polovicu štúdia spolupracovali s profesionálnym futbalovým klubom FK Teplice, a. s. Absolvovali taktiež odborné stáže v športových kluboch MŠK Žilina, FAČR Regionálna futbalová akadémia Juhomoravského kraja a na pracoviskách Fyzioterapia Rukavička, Josh Fyzio, MONÁDA Klinika komplexnej rehabilitácie.

Na základe absolvovaných odborných kurzov využívajú predovšetkým koncept Dynamickej neuromuskulárnej stabilizácie podľa prof. Kolářa, myofasciálne techniky podľa Dr. Schleipa, metodiku viscerovertebrálnych vzťahov a filozofiu terapie triggerpointov podľa Mgr. Bitnara a ako jediný v CZ/SK sú certifikovanými lektormi metódy perkusívnej terapie – TheraGun podľa Dr. Werslanda.

RadekŠťastný

VladislavProkůpek

 



OHODNOĎTE ČLÁNOK:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

40 913 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lajkuj!

Súťažíme každý mesiac

Zdieľajte nás