OTÁZKA: PREČO NECHUDNEM?

Otázka:

Dobrý deň,

už viac ako 4 mesiace chodím do posilňovne a ešte som skoro nič neschudla. 2 x do týždňa cvičím s činkami, bicyklujem alebo behám na bežiacom páse. Cvičenie mi trvá skoro dve hodiny a som úplne spotená. Upravila som si aj stravu. Už neviem čo zmeniť. Viete mi poradiť?

Odpoveď:

Dobrý deň,

príčina toho, že nechudnete môže byť rôzna. Tou prvou môže byť  to, že nemáte dobrú srdcovú frekvenciu pri aeróbnom cvičení. Pre Vás optimálnu frekvenciu, pri ktorej budete chudnúť si vyrátate nasledovne:

60-70% x (220- Váš vek) – to je rozpätie, v ktorom budete spaľovať tuk.

Tou druhou môže byť intenzita a trvanie cvičenia. Znížte trvanie cvičebnej jednotky z 2 hodín na 1-1,5 hodiny, pričom nezabudnite, že aeróbna aktivita by mala trvať minimálne 20 minút a pre posilňovanie je optimálnych 45 minút. Zvýšte počet cvičebných jednotiek v týždni z dvoch na tri.

A tou treťou môže byť problém vo Vašej strave. Tzn. buď máte energetický príjem vyšší ako výdaj, alebo jete veľmi málo, telo je v strese a preto nechudnete.

Odporúčala by som Vám na niekoľko cvičení využiť služby trénera vo fitness, ktorý Vás usmerní v cvičení aj v strave. Veľa šťastia a hlavne trpezlivosti!



OHODNOĎTE ČLÁNOK:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

41 189 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lajkuj!

Súťažíme každý mesiac

Zdieľajte nás