Cvičenia počas tehotenstva

Cvičenia vo vode predstavujú systém rôznych pohybov človeka a jeho jednotlivých častí tela. Pohyb vo vode má aktivizujúci účinok pri úprave držania tela a v prevencii driekovej lordózy. Pri cvičení sa využíva hlavne vztlak vody (nadľahčovanie) a odpor vody. Neodporúča sa teplejšia ani horúca voda. Nevyhnutné je pravidelné dýchanie bez zadržiavania dychu.

Cvičenia na fitlopte umožňujú udržať si kondíciu, posilniť svalstvo trupu, horných a dolných končatín a tým prispieť k ľahšiemu pôrodu. Pulzová frekvencia počas cvičenia by nemala byť vyššia ako 150 pulzov za minútu. Optimálna dĺžka cvičenia je 20 minút. Samotnému cvičeniu na fitlopte by malo predchádzať rozcvičenie v trvaní 5 až 10 minút.

Cvičenia v posilňovni by nemali príliš zaťažovať driekovú časť chrbtice, ale mali by pôsobiť preventívne a ozdravujúco. Smerujú k správnemu držaniu tela a k zvyšovaniu kondície a v mnohých prípadoch aj k ľahšiemu pôrodu a k rýchlejšiemu návratu po pôrode do stavu pred počatím.

Pri pohybe v prírode je dôležité mať vhodnú obuv a oblečenie. Je to jeden z prostriedkov otužovania a upevňovania zdravia ženy a v konečnom dôsledku aj dieťaťa.



OHODNOĎTE ČLÁNOK:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

42 317 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lajkuj!

Súťažíme každý mesiac

Zdieľajte nás